De Tor on Tour

De Tor on Tour

We zijn de afgelopen tijd druk bezig met het zoeken van alternatieven voor de concerten van Jazzpodium de Tor in Enschede. De grootste uitdaging daarbij vormde natuurlijk onze locatie. Ons vertrouwde en geliefde onderkomen aan de Walstraat is te klein om concerten te organiseren met inachtneming van de RIVM-maatregelen. De maximale capaciteit van De Tor is 100 personen, maar dan zitten ze wel als haringen in ton. (Now you know what sardines feel like, zoals Dizzy Gillespie het ooit uitdrukte tijdens zijn concert in De Tor.)

THAT’S WHAT FRIENDS ARE FOR!

We hebben een alternatief voor onze concerten gevonden bij Theater Mystiek. Theater Mystiek was tot voor kort gevestigd in de oude melkhal aan de Raiffeissenstraat in Enschede. Onlangs zijn zij verhuisd naar Spinnerij Oosterveld, aan de Rigtersbleek-Zandvoort 10, 7521 BE Enschede. Een fraai stuk industrieel erfgoed dat nu een gloednieuwe bestemming heeft gekregen.

Onder het motto “De Tor on Tour” zullen wij de komende maanden concerten organiseren in het Mystiek Theater. We zijn druk bezig met de programmering en de voorbereiding..

De zaal van Mystiek mag dan aanzienlijk groter zijn dan ons vaste onderkomen, het aantal plaatsen blijft beperkt. Voor dit concert mogen wij 70 bezoekers toelaten. Dan kunnen we veilig de RIVM-regels toepassen.

Dat betekent:

 • Blijf thuis als je klachten hebt.
 • Hou je aan de 1,5 meter afstand.
 • Reserveren verplicht! (Ook voor jaarkaarthouders)
 • Één van de aanvullende voorwaarden is dat er alleen vooraf gereserveerde plaatsen zijn. Aan de deur worden dus géén kaarten verkocht. Ook als je een seizoenskaart van Jazzpodium de Tor hebt of als je vrijwilliger bent bij De Tor moet je vooraf reserveren.

Komende concerten


 • vrijdag 22 oktober 2021 20:00 uur

  Tor on Tour: De dag van de Jazz Amateur

  De Tor on Tour

  “Een amateur stelt nooit teleur…” En zo is het! Daarom geven wij van Jazzpodium de Tor in de “Week van de Amateurkunst” de liefhebbers die zelf jazzmuziek spelen weer de kans om op ons roemruchte podium te staan. Geheid een mooie avond! Vrij entree.

  Lees meer


 • vrijdag 5 november 2021 20:30 uur

  Tor on Tour: Dual City Concert Band

  De Tor on Tour

  De Dual City Concert Band is een concert jazz bigband, gevormd door professionele musici uit heel Nederland. Geïnspireerd door bigband jazzmuziek en door orkesten en musici als Count Basie, Mel Lewis/Thad Jones (nu Vanguard Jazz Orchestra), Bob Brookmeyer, Maria Schneider, Jim McNeely en vele anderen spelen we regelmatig concerten in Enschede als het huisorkest van Jazzpodium De Tor.

  Lees meer


 • vrijdag 19 november 2021 20:30 uur

  De Tor on Tour: Corrie van Binsbergen’s Playstation

  De Tor on Tour

  Gitariste/componiste Corrie van Binsbergen gaat zich helemaal toeleggen op het componeren. Door corona werd haar ‘afscheidstournee’ afgeblazen, maar vanavond laat ze nog even flink van zich horen met haar superband Playstation.

  Lees meer


 • vrijdag 3 december 2021 20:30 uur

  Tor on Tour: Henk Kraaijeveld en Jazzkoor Enschede

  De Tor on Tour

  Bekroonde jazzvocalist en songwriter Henk Kraaijeveld ontwapent zijn publiek met zijn warme stem en charmante podiumpersoonlijkheid. De zanger brengt meeslepende muziek met sterke poëtische teksten en verrassende improvisaties waarin het vertellen van verhalen centraal staat. In dit concert werkt hij samen met het Jazzkoor Enschede, waarvoor hij ook een aantal speciale arrangementen schreef.

  Lees meer


 • vrijdag 17 december 2021 18:30 uur

  De Tor on Tour: Kerstconcert met New Sound Jazz Machine

  De Tor on Tour

  Sommige concerten hoeven we eigenlijk niet meer aan te kondigen, omdat iedere liefhebber al lang op de hoogte is. Traditie, heet dat. Zo’n traditie is het Kerstconcert van de New Sound Jazz Machine.

  Lees meer