Evenementgegevens

  • Datum:
  • Categorieën: ,

Het debuut van Early James sneeuwde helaas onder door de eerste lockdowns van de coronapandemie, maar met zijn tweede album laat de muzikant uit Alabama horen dat hij een uniek talent met een oude ziel is.
Laat Strange Time To Be Alive van Early James uit de speakers komen en je wordt vrijwel onmiddellijk betoverd door de bijzondere stem van de Amerikaanse muzikant. Early James is nog een twintiger, maar imponeert op zijn tweede album met een opvallend rauwe, doorleefde en soulvolle strot. Het is een stem die zich als een vis in het water voelt op het door zuidelijke rootsmuziek gedomineerde album, dat op een breed terrein uit de voeten kan. Topproducer Dan Auerbach is precies de juiste man voor een album als dit, want de muziek van Early James klinkt decennia oud, maar absoluut niet gedateerd. Zijn debuut had hem wereldberoemd moeten maken, maar dat moet dit nieuwe album dan maar gaan doen.
De muzikant uit Birmingham, Alabama, groeide op met de Amerikaanse rootsmuziek uit het zuiden van de Verenigde Staten en kan binnen dit genre op een opvallend breed terrein uit de voeten. Het tweede album van Early James bevat flink wat invloeden uit de blues en soul, maar kan ook overweg met jazz, country, swampock en nog wat obscuurdere rootsgenres uit het diepe zuiden van de Verenigde Staten.
Dat Early James klinkt als een oude ziel hoor je in de muzikale invloeden die hij verwerkt, maar je hoort het vooral in zijn stem. Het is een stem die decennia ouder klinkt dan de 29 lentes die de muzikant uit Alabama telt. Het is een stem met lekker veel gruis op de stembanden en veel doorleving, die hier en daar klinkt als een jonge Bob Dylan met een stevige dosis soul uit Alabama. ( tekst van Erwin Zijleman )
Reserveren is niet mogelijk! Kaartjes zijn in de voorverkoop (ticketservice) beschikbaar.
Zaal open 20.00 uur  |   Aanvang 20.30 uur  |  Einde ?? uur  |  Entree (alleen via ticketservice) € 15,00 excl. servicekosten