Evenementgegevens

  • Datum:
  • Categorieën: ,

In het New York van 1976 zag Chris Bergson het levenslicht en op zeven jarige leeftijd pakte hij als keerlke voor het eerst een gitaar op. Drie jaar later kreeg hij van zijn ouders een stapel albums voor zijn verjaardag, daar zaten platen tussen van onder andere Howlin’ Wolf , Muddy Waters, Mike Bloomfield, Otis Spann maar ook platen van Miles Davis en Thelonious Monk ontbraken niet. Voor de kleine Chris, die de blues schema’s al beheerste,  was het een feest om mee te leren spelen. Die muziek had een enorme impact op hem. Inmiddels behoort hij al jaren tot de betere bluesgitaristen en is naast leider van zijn Chris Bergson Band waarmee hij 2007 het bluesalbum van het jaar opnam volgens Mojo, ook een veelgevraagd gastmuzikant bij verschillende artiesten zoals Norah Jones, Levon Helm en Hubert Sumlin.
In de Verenigde Staten wordt Ellis Hooks gerekend tot de grootste beloften voor de toekomst. Ellis Hooks belichaamt de mooiste aspecten van de zuidelijke muzikale tradities van de blues, soul en gospel.  Zijn stem, doet denken aan enkele van de grootste in dit genre, zoals Little Milton, Sam Cooke, James Carr, en zelfs Otis Redding, toch is zijn eigen, zijn unieke weelderige bariton zijn handelsmerk.
Reserveren is niet verplicht maar wel wenselijk en bovendien beter dan voor een bordje uitverkocht staan te koekeloeren.
Voor reserveringen stuur svp een mailtje naar info @ nixenmeer.nl of ga naar onze website: www.nixenmeer.nl

Zaal open 20.00 uur  |   Aanvang 20.30 uur  |  Einde ?? uur |  Entree € 15,-