Evenementgegevens

  • Datum:
  • Categorieën:

Ook dit jaar weer komen er 4 getalenteerde jonge gitaristen die deelnemen aan het EuroStrings Exchange Programma naar ons festival. Zij hebben allemaal afgelopen jaar een gitaarconcours gewonnen in Europa en zullen hier o.a. concerten en masterclasses geven. Daarnaast staat er een dubbelconcert gepland van de Poolse Matheusz Kowalski en de Spaanse Anabel Montesinos, en een concert van de winnaar van onze Fingerstyle competitie in 2019, Timo Brauwers.

Op zondag in Theater Mystiek geniet je van een lunchconcert van twee Eurostrings Artists, vervolgens kan het publiek alle buitenlandse muzikanten en gasten ontmoeten. Daarna geeft Matheusz Kowalski een openbare Masterclass. Na het diner (waarvoor je je kan aanmelden) sluiten we af met een concert van het multi-etnische Göksel Yilmaz ensemble, waar de klassieke gitaar in verbinding komt te staan met andere culturele invloeden. In het voorprogramma speelt Jorrit Douwes. Deze zondag organiseren in samenwerking met EGTA (European Guitar Teachers Association) voor gitaardocenten vanuit het hele land.

Ook hebben we weer diverse interessante workshops. O.a. een Singer-songwriter workshop, Fingerstyle workshops en een workshop Kampvuurgitaar. Voor kinderen die nog geen gitaar spelen, of net begonnen zijn, hebben we ook een speciaal programma. De ontdekkingsreis naar de gitaar met alle Eurostrings Artists in Concordia  met daarbij de mogelijkheid om aansluitend de gitaar uit te proberen tijdens de workshop Gitaar voor beginners. Nieuw dit jaar is het Open Podium: iedereen die gitaar speelt kan hieraan deelnemen, maar vol is vol. De meeste activiteiten dit jaar zullen voor het eerst plaatsvinden in Kaliber Kunstenschool in Enschede. We zijn erg blij met deze samenwerking.

Tot 18 oktober kan je je aanmelden via onze website. Verder houden we u op de hoogte via onze website www.twentsgitaarfestival.nl en onze Social Media kanalen (Facebook, Instagram). Kijk voor het gehele programma ook op de site.

Contact: [email protected]