Evenementgegevens


Nu er weer wat meer mogelijk is in het kader van de corona-regelgeving, grijpen we onze kans! En wat denk je: niemand minder dan Masha Bijlsma en haar band bleken de vierde februari nog een plekje in hun agenda te hebben. Of ze die avond bij ons wilden komen? Antwoord: “Graag…”.

MASHA BIJLSMA
Zangeres Masha Bijlsma, geboren en getogen in het Achterhoekse Silvolde, is geen onbekende op het Tor-podium. Maar ook daarbuiten heeft ze grote naam opgebouwd. “Masha behoort tot die Europese vocalistes die zich probleemloos kunnen meten met hun Amerikaanse collega’s.” In Duitsland, Zwitserland, Belgie, Italie, Griekenland en Zweden heeft ze haar naam gevestigd tijdens vele concerten met jazzgroten als Benny Bailey, Gary Thomas, Bob Malach, Stanley Jordan en Tony Lakatos. Geen wonder: “Dit wereldwijf heeft een moordstem!”, aldus Jean Paul Heck (Telegraaf/Jazzism).

BART VAN LIER
Bart van Lier is de belangrijkste trombonist van zijn generatie in de conventionele jazzstijlen. Hij begint als studiomuzikant, ontwikkelt zich geleidelijk tot toonaangevend solist en wordt later ook een belangrijke mentor van een complete trombonegeneratie. Als jazzimprovisator combineert hij een grote fijnzinnigheid en een uitgekiende techniek – die hij dagelijks gewetensvol op peil houdt – met een hang naar avontuur.

Bezetting:
Masha Bijlsma: zang
Bart van Lier: trombone
Hans Kwakernaat: piano
Ruud Ouwehand: bas
Dries Bijlsma: drums