Evenementgegevens


Een halve eeuw geleden werd Jazzpodium de Tor opgericht. In die halve eeuw  hebben vele grootheden op het podium van De Tor gestaan, maar één van de absolute recordhouders is waarschijnlijk drummer Eric Ineke. Volgens de onvolprezen Jazzkroniek de Tor verzorgde hij een een dikke honderd concerten als bandleider en als sideman bij zo’n beetje alle grootheden uit de jazzgeschiedenis.

WHAT KINDA BIRD IS THIS? TRIBUTE TO CHARLIE PARKER

Het 100ste geboortejaar van Charlie Parker was voor Eric de aanleiding voor het maken van het album “What Kinda Bird Is This?” Op dit album eert Eric Ineke JazzXpress de grote, in 1955 overleden saxofonist en beboparchitect Parker.
Saxofoniste Tineke Postma speelt op dit album, en in dit concert, de altsax en trompettist Rik Mol neemt de trompetpartijen voor zijn rekening. Een absolute all-star bezetting om de verlate 100ste verjaardag van Charlie Parker (èn de vijftigste verjaardag van De Tor) te vieren. Mis het niet!

Bezetting:

  • Tineke Postma- altsax
  • Rik Mol- trompet
  • Sjoerd Dijkhuizen- tenorsax
  • Rob van Bavel-piano
  • Marius Beets-bas
  • Eric Ineke-drums

Voorafgaand aan dit concert organiseren we de Chef's Table. Vanaf 19:00 uur aanschuiven bij de musici voor een smakelijke drie-gangen maaltijd. De kosten voor deze maaltijd bedragen €20,00. Deze kosten kun je op de avond zelf afrekenen (bij voorkeur met PIN) bij Mystiek. Voor de Chef's Table moet je wel even -uiterlijk 24 uur van tevoren- reserveren. Dat kan gewoon op het on-line reserveringsformulier.