Evenementgegevens


De eerste “Crazy Sunday” van dit nieuwe seizoen op zondag 25 september is meteen een hele bijzondere. Henk Bakker, theaterdirecteur van Mystiek, heeft de krachten gebundeld met Joke Tromp, sinds The Voice Senior de vocale trots van Enschede en met de frontman van Jazzpodium de Tor Willem Habers en zijn gemalin Esther Hageraats. Samen brengen ze een middag de sfeer van New Orleans naar Enschede.
New Orleans: een ware smeltkroes van culturen met een schat aan uniek erfgoed en trotse tradities. De bakermat van de hedendaagse muziek, door zijn unieke mengeling van Caraïbische ritmes, Europese harmonieën en de ‘blue notes’ die vanuit de blues samen de oorsprong vormden van de jazz, de rock ‘n’ roll en de pop. Daarnaast is New Orleans bekend om zijn keuken: een pittige mengeling van Creools en Cajun-eten. De Jambalaya, Dixie Chicken en Shrimp Gumbo (typische New Orleans gerechten) zullen dan ook niet ontbreken, deze middag.

Hank & the Crazy Jazzmen

Wist je dat de directeur van het Mystiek Theater Henk Bakker, voordat hij bij het theater begon, meer dan 20 jaar de drummer van de dixielandband The Hodge Podge Stompers uit Enschede was. Zo nu en dan kruipt het bloed waar het niet gaan kan en zoekt hij de beste muzikanten om lekker samen te musiceren. Emile van Pelt (piano), Jasper van Pelt (trombone), Jan Wouters (trompet), Peter Anders (contrabas) en Adolf Robertus (klarinet).
Zij nemen ons mee naar New Orleans met de muziek van o.a. Louis Armstrong, George Lewis, Capt. John Handy, Kid Thomas en vele anderen. Dus houd je van de oude New Orleans Jazz, dan mag je dit niet missen!

Joke Tromp

Bekend van The Voice of Holland senior, zal er deze middag samen met de band een groot succes van maken! Wat een zangeres!! Joke Tromp werd bekend door haar deelname aan The Voice Senior in 2019. Sindsdien is het hard gegaan. Met pianist/componist Maarten de Groot werkte ze samen, onder meer in de Kerstvoorstellingen van het Wilminktheater in Enschede.

Just the 2 of Us

Esther Hageraats en Willem Habers. Al Jaren een gouden duo, binnen en buiten de muziek. Esther zingt en Willem begeleidt haar op gitaar. Beide helemaal fan van New Orleans en de muziek die daar vandaan komt. Op het repertoire: een akoestisch cocktail van jazz, blues en ander moois.

Boekingen

Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.