Evenementgegevens

  • Datum:
  • Categorieën:

Compelling, fascinating, irresistable and full of soul!
De Angelsaksische invloeden van deze band zijn zeer breed, variërend van blues tot rock, inclusief soul, pop en zelfs jazz. De muziek die ze maken is modern, origineel, rijkelijk gevoed door tradities en combineert emotie, vrijheid en kracht: “Een verrassende alchemie!” Na het drie-jarig bestaan en concerten door heel Frankrijk kwam in 2018 het eerste album uit. De ontvangst was uitstekend en het publiek zeer enthousiast.
Beschreven als “hoop van de Europese bluesscene”, winnaars van 5 prijzen tijdens de International Mississippi Blues Trail challenge in 2018 en winnaars van de France Blues 2019 challenge, zien de alchemisten de deuren van Europa voor hen open gaan en hebben ze veel succes bij het meer dan enthousiaste publiek.

Elk muzikaal stuk is een schilderij, een reis op en over het kruispunt van stijlen die het ongelooflijke vocale talent van Jessie Lee onmiddellijk in perspectief plaatst, waarbij we vooral ook dat van de geïnspireerde gitarist niet mogen vergeten, of het onderwerp nu ritmisch of solistisch is.
Gecombineert met de virtuositeit en lyriek van het gitaarspel van Alexis “Mr AL” Didier – die ook het album componeerde en produceerde – raakt je deze formule telkens weer.
Er volgt een Europese tournee, onderbroken door een plek in de top 5 tijdens de European Blues Challenge 2022 in Malmö (Zweden), met o.a. een super enthousiast publiek als de openingsact voor Jeff Beck in juli 2022 in L’Olympia (Parijs).
“Alsof Beth Hart de Tedeschi Trucks Band ontmoet – een vergelijking ligt voor de hand – biedt ‘Let It Shine’ originele, krachtige, genereuze, oprechte muziek, waarbij nostalgie naar de jaren ’70 slechts de drijvende kracht is van ongebreidelde creativiteit“.

Voorverkoop kaartjes via ticketshop a € 17,- (exclusief servicekosten) tot 10.00 uur op de dag van het evenement.
Ga hiervoor naar : https://shop.ikbenaanwezig.nl/kiosk/The-NiX
Kaartjes aan de kassa a € 20,- indien niet voortijdig door de voorverkoop uitverkocht, verkrijgbaar vanaf 15.00 uur.

Zaal open 15:00 uur