Crazy Sunday

Ben je een muziekliefhebber? Iedere laatste zondag van de maand organiseren wij de Crazy Sunday. Dit is een muziekmiddag waarbij 2 bands hun muziek ten gehore brengen. Ons programma is zeer gevarieerd en er staat dus vast en zeker een band of artiest tussen die je graag een keer live wilt zien. Van swingende sixties en seventies muziek tot raggende rock shows, disco en jazz door muzikanten uit zowel binnen- als buitenland. Kom alleen, of neem je vriend, vriendin, buurman, nicht, neef, oom, tante… ach, neem ze allemaal maar mee.  Tevens kun je deze middag genieten van ons overheerlijke buffet!! Maar let op: wil je een vorkje mee prikken dan reserveer tijdig. Dus houd ons programma in de gaten.

Entree : € 7,50 (vol is vol, dus reserveer tijdig)

Buffet  : € 7,50 (vooraf graag reserveren, contant betalen aan de kassa)

NiXtieK

In samenwerking met NixenMeer organiseren we een aantal keren per jaar een muziekmiddag of -avond. Let op; dit is een ander concept dan onze Crazy Sunday. We serveren hier geen buffet en de entreeprijs is anders. Wat wel een feit is, is dat de muziek waanzinnig is. De beste bands uit heel de wereld zullen hier hun performance geven waarbij het dak er af gaat…. Stuk voor stuk fijn en van bijzondere kwaliteit. En jij? Jij kunt er bij zijn natuurlijk!

Tijd en Entree: Is per optreden verschillend, dus houd de agenda in de gaten.

Zin in een gezellige muziekmiddag? Nodig ook je vrienden of volgers uit en deel deze pagina:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Agenda Overzicht
< February >

Op niet vertoonde data is het ook mogelijk een show te boeken!

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden >

Zondag 23 februari: Bywater Call (CAN) — UITVERKOCHT —

Bywater Call (CAN)
Slechts 3 optredens in ‘Ollanda!!
De Canadese band Bywater Call is een blues band uit Toronto, die begin 2017 opgericht werd. Kort daarna wonnen ze de Merriam Music Emerging Artist Award van het TD Oakville Songs of Summer Festival 2017. In juli 2018 werd Bywater Call uitgeroepen tot de Toronto Blues Society Talent Search Winner op het TD Toronto Jazz Festival. Het jaar daarop mochten ze de eer van Toronto verdedigen op de International Blues Challenge in Memphis, TN.

Deze zeven koppige band verwerkt in hun muziek verschillende muziekgenres, zoals Southern Soul, gospel en blues. Met frontvrouw Meghan Parnell beschikt de band over een sterke zangeres met een rauwe en krachtige stem. Op 22 november verscheen het titelloze debuutalbum van Bywater Call, met daarop tien originele, door Dave Barnes en Meghan Parnell geschreven nummers. Nu dus voor het eerst in Europa waarvan 2 shows in Nederland en jawel, een daarvan is op ons podium.

Aanvang: 15.30 uur (zaal open 15.00 uur)

Entree: €15,00

 

Zondag 1 maart: Crazy Sunday met Ransom en Highway

Ransom
Staat garant voor stevige popnummers tot rustige ballades en bestaat uit Marty, Rene, Toon, Rob en Hermann. Dus heb je zin om met ons de dansvloer aan te vegen, kom dan naar deze geweldige Crazy Sunday!

 

 

 

 

 

 

Highway
Sstaat sinds 1964 op de planken. Het is een Enschedese Blues Rock en close harmony band bestaande uit Gerrit Trip, Bert ter Brugge, Appie Timmer, Frank ter Riet en Cor Timmer.

Entree: €7,50  Buffet: €7,50   Aanvang: 16.00 uur (zaal open om 15.30 uur)

 

Zondag 29 maart: Nixtiek met Ash Grunwald (AUS)

Mojo’ is het negende studioalbum van de Australische bluesgitarist en zanger Ash Grunwald. Het album is het eerste van Grunwald met het nieuwe label Bloodlines Music, met wie hij dit jaar in zee ging en is opgenomen in Los Angeles en Australië. “Mojo vertegenwoordigt een reis door mijn eigen vallei van duisternis en aan de andere kant naar de frisse, zonovergoten glorie van optimisme en positiviteit. Dit klinkt misschien als een cliché, maar wanneer je het hebt beleefd, voelt het heel anders.”

Grunwald besloot voor deze plaat een blikje artiesten open te trekken om hem, dan wel vocaal, dan wel instrumentaal, bij te staan: The Teskey Brothers, Joe Bonamassa, Ian Collard, Terry Evans, Eddy ‘The Chief’ Clearwater, Harry James Angus en Kim Wilson zijn van de partij. Tussen al die namen is het Ash Grunwald zelf die de eindjes aan elkaar knoopt en de show steelt op ‘Mojo’ met zijn expressieve gitaarwerk vol met cleane, levendige gitaarsolo’s, grungy distortion ritmegitaren, diepe soulvolle toon in zowel zijn spel als zijn zang en zijn uitmuntende verhalen vertellende skills.
Omdat de Australische bluesgitarist door zo’n diep dal is gegaan de afgelopen jaren en zichzelf weer hervonden heeft, is ‘Mojo’ zijn meest intense en persoonlijke plaat tot nu toe.

Zaal open 15.00 uur  Aanvang 15.30 uur  Entree € 13,-

Woensdag 1 april: NixTiek met US Rails (USA)

Definitie van een zgn. ’supergroup’: een handvol muzikanten die normaliter spelen in verschillende bands maar die het ook lekker vinden om, als de gelegenheid zich voordoet, eens met elkaar te jammen. En als Scott Bricklin zijn bas omhangt, Tom Gillam de elektrische gitaar en Matt Muir achter de drumkit gaat zitten en Ben Arnold achter de toetsen, ja, dan ontstaat er wat moois! Dat moois heet US Rails.

Het in Philadelphia opgerichte singersongwriters collectief US Rails sprong in 2009 op de rootstrein en spoort na drie in de studio tot stand gekomen werkstukken en enkele concertregistraties nog altijd op het juiste spoor waarbij de afzonderlijke persoonlijke inbreng in een harmonisch geheel resulteert.

Zaal open 20.00 uur  Aanvang 20.30 uur  Entree € 15,-

Zondag 5 april Crazy Sunday met Smugglers Blues Band en Frictions

Smugglers Blues Band

De Smugglers Bluesband is een formatie uit Twente, met een frontman afkomstig uit ons buurland. De leden komen uit Epe (D) (Andreas Kösling), Hengelo (Frank Raffa en Oscar Pals) en Enschede (Erik ten Thij).

De Smugglers onderscheiden zich door een zeer gevarieerd repertoire. We spelen blues-songs. Ze zoeken composities die opvallen door een bijzonder schema, interessante breaks en vooral een lekker dansbaar tempo. Het repertoire bestaat voor een belangrijk deel uit relatief onbekende blues songs van artiesten als: Harmonica Henry, Steve Freund en Amos Garrett. Maar we putten ook uit de meer “gangbare”, breder bekende blues artiesten als: Joe Bonamassa, the Hoax, the Fabulous Thunderbirds, Rick Estrin and the Nightcats en Charlie Musselwhite. We proberen op te vallen door een aantrekkelijk, breed blues repertoire te spelen waarbij de luisteraar telkens weer aangenaam verrast wordt door onze bijzondere en leuke ritmische nummers. De ervaring leert dat wij zowel bij “echt blues publiek” als bij niet specifieke blues liefhebbers goed over komen. De Euregionale samenstelling hoor je ook terug ons repertoire. Zo hebben we twee (Duitstalige!!!) songs van de Duitse bluesband “Das Dritte Ohr” in onze setlist opgenomen. Deze band was in de jaren 70 wereldberoemd in blues-minnend Duitsland.

 

Frictions

Wanneer de Enschedese band ‘Frictions’ precies is ontstaan en vooral: waaróm, zal altijd een raadsel blijven… de beide gitaristen Kevin en Jason kenden elkaar al jaren, drummer Patrick en zanger Herbert ook, al wisten die nauwelijks van elkaar dat ze bezig waren met muziek… en toevallig kwam Herbert bassist Erik een keer tegen in de kroeg en hoewel zij elkaar ook al kenden wist hij niet dat Erik basgitaar speelde en eigenlijk wel weer in een bandje wou spelen… we zullen ’t maar houden op karma!

Hoe het ook zij, we zijn bij elkaar in een oefenhok gekropen en ‘the rest is history’! We spelen covers van bekende bands zoals the Beatles, Radiohead en Kings of Leon, maar ook werk van tamelijk onbekende bands zoals the Chevelles of the Deaf. En nou willen we niet meteen de wereld veroveren of verbeteren – al neemt het ambitieniveau wel toe na een paar biertjes – maar we marineren al die mooie muziek wél met een eigen Frictions ‘sausje’.

Entree: €7,50  Buffet: €7,50  Aanvang: 16.00 uur (zaal open om 15.30 uur)

 

Zondag 3 mei: NixTiek met Altered Five Blues Band (USA)

Deze Amerikaanse blues-en soulformatie uit de ‘Midwest’ zoals men het gebied tussen Milwaukee en Minneapolis noemt bestaat reeds een veertien jaar. Ze ontstonden in 2002. Al vlug hadden ze een hechte groep fans rondom zich verzameld, die vielen voor hun funky eigenzinnige sound : een originele combinatie van soul, funk en blues.

Deze up and coming blues band brengt authentieke blues met powerhouse Jeff Taylor als bluesy soulvolle rots in de branding.
Bovendien staan ze dit weekend ook nog eens op Moulin Blues!

Zaal open 15.00 uur  Aanvang 15.30 uur  Entree € 15,-

Zondag 17 mei: Crazy Sunday met Nobo’s en Henkie’s Crazy Jazzband

Nobo’s Blues Band
Nonsens is ver te zoeken, geen eindeloos geouwehoer, geen zenuwen, geen opsmuk en geen standaard blues. Ze zijn gewoon anders, spelen uit een schijnbaar onuitputtelijk repertoire maar altijd vanuit het nog steeds hevig aanwezig zijnde Borrellende gevoel dat men blues noemt. Een uitgebreide bio met verwijzingen naar allerlei grootheden (namen welke er volgens “kenners” toe doen), in wiens geursporen ze hebben mogen volgen of voor hebben mogen gaan zul je hier niet aantreffen. NO-nonsens ! Spelen met of zonder gloeiende buizen, versterkt of lekker akoestisch het maakt niet uit. Als de Nobo’s trein eenmaal rolt dan zijn er geen haltes en is er zelfs geen eindstation. Als passagier kun je slechts meedenderen en je verwonderen over het aan je voorbij glijdende bluesdoordrongen muzikale landschap. De rit van je leven!

 

Henkie’s Crazy Jazzband
Eigenaar van het Mystiek Theater Henk Bakker, was voordat hij bij het theater begon meer dan 20 jaar de drummer van de dixielandband The Hodge Rodge Stompers uit Enschede. Zo nu en dan kruipt het bloed waar het niet gaan kan en zoekt hij de beste muzikanten om lekker samen te musiceren.

Entree: €7,50   Buffet: €7,50    Aanvang: 16.00 uur (zaal open om 15.30 uur)

Zondag 28 juni: NixTiek met Greyhounds (USA)

Greyhounds
Eind 2013 tekende GreyHounds een platencontract bij Ardent Music in Memphis. Het label is eigenaar van de legendarische Ardent Studios, waar uiteenlopende artiesten als Leon Russell, ZZ Top, The White Stripes en R.E.M. hun albums hebben opgenomen. GreyHounds is het geesteskind van het duo Farrell en Trube uit Austin, Texas. Beiden hebben hun sporen verdiend in de begeleidings band van JJ Grey. Andrew Trube heeft een grote collectie goedkope antieke gitaren en Anthony Farrell verzamelt voornamelijk Casio keyboards uit de jaren 80 van de vorige eeuw. Met deze vintage instrumenten weten de heren een lekker vuig geluid te creëren. De invloeden variëren o.a. van RL Burnside, The Black Keys en The Meters.
Ondanks de invloeden heeft GreyHounds toch een zeer authentieke sound waarin nadruk wordt gelegd op strakke bluesy ritmes.
De uit de modder van de Delta getrokken blues van GreyHounds zal het ongetwijfeld ons hart sneller doen kloppen. De dansbare en hypnotiserende songs zullen de temperatuur op de dansvloer flink doen stijgen.

Zaal open 15.00 uur  Aanvang 15.30 uur  Entree € 15,-

Zondag 20 september: NixTiek met The Bluesbones (B)

The BluesBones zijn op de Belgische Blues Challenge 2012 door het publiek verkozen als Publics favourite. En in 2016 werden ze zelfs winnaar van de Belgische Blues Challenge, waardoor ze mochten meedoen aan de Europese Blues Challenge (Denemarken 2017). Hier werden ze Tweede. Deze fantastische bluesband heeft inmiddels in een razend tempo de Europese bluesscene veroverd.
Hun invloeden zijn niet op de vingers van één hand te tellen: Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Walter Trout, Joe Bonamassa… The BluesBones stonden op podia met o.a. King King, Jimmy Vaughan, Seasick Steve, Tommy Castro, Jimmy Thackery etc. De band heeft inmiddels al vier goed ontvangen albums uitgebracht. De muziek varieert van bluesrock, intense bluesballads, swampy slide tot heavy rock.
The BluesBones hebben slechts één doel: “to play blues that gets to your bones”

Zaal open 15.00 uur  Aanvang 15.30 uur  Entree € 10,-

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Zondag 18 oktober: NixTiek met Kilborn Alley Blues Band (USA)

En opeens zoemt het rond: de blues heeft weer toekomst en dat is te danken aan The Kilborn Alley Blues Band. Deze vijf Amerikanen blijken een van de grootste verrassingen van de laatste jaren op bluesgebied en een absolute aanrader.
The Kilborn Alley Blues Band has graduated from the underground and is providing listeners a graduate course in real Chicago blues on their third Blue Bella CD, Better Off Now. Their first two Blue Bella releases were nominated for Blues Music Awards, and Better Off Now makes the case that the third time should be the charm. The band recently won the 2009 Blues Blast “Sean Costello Rising Star Award” during the all-star blues galaceremony at Buddy Guys Legends last October. These guys dish up back-alley blues, anguished soul ballads, and churning R&B workouts, comfortably playing all of them because unlike so many of their peers, they comprehend the inexorable connections between each genre and make them their own.

Zaal open 15.00 uur  Aanvang 15.30 uur  Entree € 15,-

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Zondag 8 november: NixTiek met Billy Walton Band (USA)

Na veel gejuich bij onze overzeese buren, komt The Billy Walton Band naar Nederland… eindelijk!
The Billy Walton Band is een typische New Jersey band met een voortreffelijke live act. Hun sound wordt ook wel geclassificeerd als de Ashbury Park sound. Vernoemd naar de geboorteplaats van Bruce Springsteen. Ontegenzeggelijk is dan ook te merken dat al deze muzikanten sterk beïnvloed zijn door de Boss. Het best bekend is Walton uit zijn begin periode als sideman. Zo speelde hij als gitarist bij “Southside Johnny & The Asbury Jukes” waarmee hij jaren toerde. Niet alleen in de Verenigde Staten speelt The Billy Walton Band zalen plat met hun aansprekende blues, rock en soul getinte muziek, maar al jarenlang toeren zij door Engeland (inmiddels twintig trips achter de rug), Schotland, Ierland en vooral ook in Duitsland. In Nederland zijn hun gigs nog redelijk beperkt gebleven, maar daar komt na vandaag verandering in, let maar op! In die live acts daar licht echt hun kracht. Een show van Billy Walton Band zal lang in je geheugen gegrift blijven.

Zaal open 15.00 uur  Aanvang 15.30 uur  Entree € 15,-

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

We zijn druk bezig met het programma voor 2018/2019. Organiseer je concerten, heb je een interessant concept i.v.m. livemuziek of wil je met je band spelen in Mystiek Theater?

Neem contact met ons op en wie weet zien we je terug op ons mooie podium.