Crazy Sunday

Ben je een muziekliefhebber? Iedere laatste zondag van de maand organiseren wij de Crazy Sunday.

Dit is een muziekmiddag waarbij 2 bands hun muziek ten gehore brengen. Ons programma is zeer gevarieerd en er staat dus vast en zeker een band of artiest tussen die je graag een keer live wilt zien. Van swingende sixties en seventies muziek tot raggende rock shows, disco en jazz. Kom alleen, of neem je vriend, vriendin, buurman, nicht, neef, oom, tante… ach, neem ze allemaal maar mee. Je beleeft gegarandeerd een topmiddag onder het genot van de klanken van de beste muzikanten uit zowel binnen- als buitenland. Tevens kun je deze middag genieten van ons overheerlijke buffet!! Maar let op: wil je een vorkje mee prikken dan reserveer tijdig. Dus houd ons programma in de gaten.

Entree : € 7,50 (vol is vol, dus reserveer tijdig)

Buffet  : € 7,50 (vooraf graag reserveren)

Let op: Op de muziekmiddag zelf mag je voor de reservering contant betalen aan de kassa.

 

Zin in een gezellige muziekmiddag? Nodig ook je vrienden of volgers uit en deel deze pagina:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Agenda Overzicht
< December >

Op niet vertoonde data is het ook mogelijk een show te boeken!

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden >

Zondag 16 december: CRAZY SUNDAY (kersteditie) met St. Johns Family en The Indeeds

St. Johns Family

Real Old Soul from the sixties!, daar staan de 12 muzikanten van de St. Johns Family graag voor op de bühne. Deze soulband is ontstaan in de jaren 60 in Enschede. Behalve uit de ritmesectie bestaat de St. Johns Family uit een 6-koppige blazerssectie en de beste soulzanger, een kruising tussen James Brown en Otis Redding. Met een overdosis enthousiasme en plezier neemt de band het soulminnend publiek mee naar de oude soul van Wilson Pickett, James Brown, Sam & Dave, Salomon Burke, Arthur Conley en Otis Redding.

 

The Indeeds

Halverwege de zestiger jaren zochten Henny Schiphauwer en Jan le Loux ( nu voorzitter Textielbeat) een drummer om samen een bandje te beginnen. Op een zaterdagmiddag werd er een afspraak gepland met een zekere Herman Cousijnsen die was voorgesteld via een vriend. De eerste indruk was al direct goed want de haarlengte van Herman had al het niveau van de lengte van groepen als Q65 en Outsiders.

De Indeeds was een feit. Het eerste optreden van The Indeeds vond plaats op 04 Maart 1967. Het repertoire bestond uit nummers van Them, John Mayall , Cuby, Q65 en Outsiders. Zelfs een heuse Manager ontbrak niet. Eerst Jan v.d. Wetering en later, een Duitser, genaamd Günter Dieker.

Hoogtepunten zijn een eerste prijs op een talentenjacht ten behoeve van 100-jaar Metaalstad te Hengelo. Een optreden in Vierhouten (Gld), op een van de grootste campings indertijd, mag tevens als een bijzondere ervaring worden beschouwd.

 

Crazy Sunday 23 december Kerstspecial met MINK en Henk Bakker & Miss Tromp

MINK

Victor Vet, Nick de Vos, Bert Kuipers en Robert van der Meulen spelen feelgood Americana, lazy Britpop en zo nu en dan een Nederlandstalig liedje. Alles in een passend jasje gestoken voor drie gitaren, een piano, vier stemmen en een mondharmonica….!

Victor neemt al jaren de zangrollen voor zijn rekening bij het Twents Theater. Nick en Bert kennen we o.a. van Quasimodo, de toenmalige begeleidingsband van Willem Wilmink. Robert is lid van het theatergezelschap Tweeduuster en schrijft liedjes en verhalen.

Onder de gezamenlijke vlag van MINK (Muziek Is Net Kunst) namen ze een aantal eigen liedjes op en brengen deze vandaag met plezier voor het voetlicht.

Henk Bakker en Miss Tromp

Eigenaar van het Mystiek Theater Henk Bakker, was voordat hij bij het theater begon meer dan 20 jaar de drummer van de dixielandband The Hodge Rodge Stompers uit Enschede. Zo nu en dan kruipt het bloed waar het niet gaan kan en zoekt hij de beste muzikanten om lekker samen te musiceren.  Tot nu zijn dit Emile van Pelt (piano, Jasper van Pelt (trombone), Jan Wouters (trompet), Ad van Beerendonck (contrabas) en Adolf Robertus (klarinet). Deze zondag maakt hij de band compleet met de Enschedese jazz zangeres Joke Tromp.

Het repertoire zijn nummers van o.a. George Lewis, Capt Johu Handy, Kid Thomas en vele anderen. Dus houd je van de oude New Orleans Jazz, dan mag je dit niet missen!

Zondag 13 januari 2019: NiXTieK met Samantha Martin & Delta Sugar

Samantha Martin is een Canadese zangeres met een buitengewone kracht en diepgewortelde emotie. Als je naar Samantha luistert wordt je dadelijk geraakt door haar omvangrijk stemgeluid dat gedrenkt is in whisky en verwoest door sigaretten.

Ze slaagt er moeiteloos in om een oneindige reeks van emoties over te brengen, waardoor je het ene moment tranen in de ogen krijgt en het andere moment je ziel voelt opbeuren met gevoelens van hoop, verlangen en geloof. De teksten zijn doortastend en de harmonieën en arrangementen roepen het beste uit de soulklanken van Stax Records.

Drumster Dani Nash en bassist Darcy Yates zorgen voor de heerlijke groove waarop toetsenist Steve Marriner met uitmuntend toetsenwerk zijn stempel op de songs kan drukken. Het is een vocaal mengsel dat Delta Sugar produceert, namelijk pure, onvervalste neuron tintelende magie waarbij de som nog rijker is dan de al zielsmeltende delen.

We zijn druk bezig met het programma voor 2018/2019. Organiseer je concerten, heb je een interessant concept i.v.m. livemuziek of wil je met je band spelen in Mystiek Theater?

Neem contact met ons op en wie weet zien we je terug op ons mooie podium.