Crazy Sunday

Ben je een muziekliefhebber? Iedere laatste zondag van de maand organiseren wij de Crazy Sunday. Dit is een muziekmiddag waarbij 2 bands hun muziek ten gehore brengen. Ons programma is zeer gevarieerd en er staat dus vast en zeker een band of artiest tussen die je graag een keer live wilt zien. Van swingende sixties en seventies muziek tot raggende rock shows, disco en jazz door muzikanten uit zowel binnen- als buitenland. Kom alleen, of neem je vriend, vriendin, buurman, nicht, neef, oom, tante… ach, neem ze allemaal maar mee.  Tevens kun je deze middag genieten van ons overheerlijke buffet!! Maar let op: wil je een vorkje mee prikken dan reserveer tijdig. Dus houd ons programma in de gaten.

Entree : € 7,50 (vol is vol, dus reserveer tijdig)

Buffet  : € 7,50 (vooraf graag reserveren, contant betalen aan de kassa)

NiXtieK

In samenwerking met NixenMeer organiseren we een aantal keren per jaar een muziekmiddag of -avond. Let op; dit is een ander concept dan onze Crazy Sunday. We serveren hier geen buffet en de entreeprijs is anders. Wat wel een feit is, is dat de muziek waanzinnig is. De beste bands uit heel de wereld zullen hier hun performance geven waarbij het dak er af gaat…. Stuk voor stuk fijn en van bijzondere kwaliteit. En jij? Jij kunt er bij zijn natuurlijk!

Tijd en Entree: Is per optreden verschillend, dus houd de agenda in de gaten.

Zin in een gezellige muziekmiddag? Nodig ook je vrienden of volgers uit en deel deze pagina:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Agenda Overzicht
< January >

Op niet vertoonde data is het ook mogelijk een show te boeken!

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden >

Zondag 2 februari Crazy Sunday met de bands GEDOEMAAR en Million Miles

GEDOEMAAR
Een Doe Maar-tribute band uit Twente. Zij spelen alle grote hits van de band die begin jaren tachtig furore maakte en al vele keren een succesvolle reünietour deed/doet.De band bestaat sinds 2000 en viert in 2020 dus hun 20 jarig bestaan en het Doe Maar repertoire zit inmiddels diep geworteld in de genen van de 4 muzikale vrienden.Ze hebben al vele succesvolle optredens achter de rug in Nederland en België. Elk optreden is een waar feest van herkenning. ‘Fris’, ‘overtuigend’, ‘muzikaal’ en ‘zichtbaar plezier’, dat zijn de vier trefwoorden die de band het beste omschrijven.

 

Million Miles
Bestaande uit 6 mega enthousiaste en ervaren muzikanten. Vanaf de eerste aftik in de repetitieruimte was er zowel op muzikaal als sociaal vlak gelijk een enorme klik. Het plezier straalt er dan ook vanaf wanneer zij op het podium staan.

In mei van dit jaar zijn deze kanjers bij elkaar gekomen om een swingend muzikaal programma in elkaar te zetten. Op hun eigen unieke wijze zullen zij rock/pop muziek uit de jaren 80/90 ten gehore brengen.

Zondag 23 februari: Bywater Call (CAN)

Bywater Call (CAN)
Slechts 3 optredens in ‘Ollanda!!
De Canadese band Bywater Call is een blues band uit Toronto, die begin 2017 opgericht werd. Kort daarna wonnen ze de Merriam Music Emerging Artist Award van het TD Oakville Songs of Summer Festival 2017. In juli 2018 werd Bywater Call uitgeroepen tot de Toronto Blues Society Talent Search Winner op het TD Toronto Jazz Festival. Het jaar daarop mochten ze de eer van Toronto verdedigen op de International Blues Challenge in Memphis, TN.

Deze zeven koppige band verwerkt in hun muziek verschillende muziekgenres, zoals Southern Soul, gospel en blues. Met frontvrouw Meghan Parnell beschikt de band over een sterke zangeres met een rauwe en krachtige stem. Op 22 november verscheen het titelloze debuutalbum van Bywater Call, met daarop tien originele, door Dave Barnes en Meghan Parnell geschreven nummers. Nu dus voor het eerst in Europa waarvan 2 shows in Nederland en jawel, een daarvan is op ons podium.

Aanvang: 15.30 uur (zaal open 15.00 uur)

Entree: €15,00

 

Zondag 29 maart: Nixtiek met Ash Grunwald (AUS)

Mojo’ is het negende studioalbum van de Australische bluesgitarist en zanger Ash Grunwald. Het album is het eerste van Grunwald met het nieuwe label Bloodlines Music, met wie hij dit jaar in zee ging en is opgenomen in Los Angeles en Australië. “Mojo vertegenwoordigt een reis door mijn eigen vallei van duisternis en aan de andere kant naar de frisse, zonovergoten glorie van optimisme en positiviteit. Dit klinkt misschien als een cliché, maar wanneer je het hebt beleefd, voelt het heel anders.”

Grunwald besloot voor deze plaat een blikje artiesten open te trekken om hem, dan wel vocaal, dan wel instrumentaal, bij te staan: The Teskey Brothers, Joe Bonamassa, Ian Collard, Terry Evans, Eddy ‘The Chief’ Clearwater, Harry James Angus en Kim Wilson zijn van de partij. Tussen al die namen is het Ash Grunwald zelf die de eindjes aan elkaar knoopt en de show steelt op ‘Mojo’ met zijn expressieve gitaarwerk vol met cleane, levendige gitaarsolo’s, grungy distortion ritmegitaren, diepe soulvolle toon in zowel zijn spel als zijn zang en zijn uitmuntende verhalen vertellende skills.
Omdat de Australische bluesgitarist door zo’n diep dal is gegaan de afgelopen jaren en zichzelf weer hervonden heeft, is ‘Mojo’ zijn meest intense en persoonlijke plaat tot nu toe.

Zaal open 15.00 uur  Aanvang 15.30 uur  Entree € 13,-

Woensdag 1 april: NixTiek met US Rails (USA)

Definitie van een zgn. ’supergroup’: een handvol muzikanten die normaliter spelen in verschillende bands maar die het ook lekker vinden om, als de gelegenheid zich voordoet, eens met elkaar te jammen. En als Scott Bricklin zijn bas omhangt, Tom Gillam de elektrische gitaar en Matt Muir achter de drumkit gaat zitten en Ben Arnold achter de toetsen, ja, dan ontstaat er wat moois! Dat moois heet US Rails.

Het in Philadelphia opgerichte singersongwriters collectief US Rails sprong in 2009 op de rootstrein en spoort na drie in de studio tot stand gekomen werkstukken en enkele concertregistraties nog altijd op het juiste spoor waarbij de afzonderlijke persoonlijke inbreng in een harmonisch geheel resulteert.

Zaal open 20.00 uur  Aanvang 20.30 uur  Entree € 15,-

Zondag 5 april Crazy Sunday met Smugglers Blues Band en Friction

Smugglers Blues Band

De Smugglers Bluesband is een formatie uit Twente, met een frontman afkomstig uit ons buurland. De leden komen uit Epe (D) (Andreas Kösling), Hengelo (Frank Raffa en Oscar Pals) en Enschede (Erik ten Thij).

De Smugglers onderscheiden zich door een zeer gevarieerd repertoire. We spelen blues-songs. Ze zoeken composities die opvallen door een bijzonder schema, interessante breaks en vooral een lekker dansbaar tempo. Het repertoire bestaat voor een belangrijk deel uit relatief onbekende blues songs van artiesten als: Harmonica Henry, Steve Freund en Amos Garrett. Maar we putten ook uit de meer “gangbare”, breder bekende blues artiesten als: Joe Bonamassa, the Hoax, the Fabulous Thunderbirds, Rick Estrin and the Nightcats en Charlie Musselwhite. We proberen op te vallen door een aantrekkelijk, breed blues repertoire te spelen waarbij de luisteraar telkens weer aangenaam verrast wordt door onze bijzondere en leuke ritmische nummers. De ervaring leert dat wij zowel bij “echt blues publiek” als bij niet specifieke blues liefhebbers goed over komen. De Euregionale samenstelling hoor je ook terug ons repertoire. Zo hebben we twee (Duitstalige!!!) songs van de Duitse bluesband “Das Dritte Ohr” in onze setlist opgenomen. Deze band was in de jaren 70 wereldberoemd in blues-minnend Duitsland.

 

Frictions

Wanneer de Enschedese band ‘Frictions’ precies is ontstaan en vooral: waaróm, zal altijd een raadsel blijven… de beide gitaristen Kevin en Jason kenden elkaar al jaren, drummer Patrick en zanger Herbert ook, al wisten die nauwelijks van elkaar dat ze bezig waren met muziek… en toevallig kwam Herbert bassist Erik een keer tegen in de kroeg en hoewel zij elkaar ook al kenden wist hij niet dat Erik basgitaar speelde en eigenlijk wel weer in een bandje wou spelen… we zullen ’t maar houden op karma!

Hoe het ook zij, we zijn bij elkaar in een oefenhok gekropen en ‘the rest is history’! We spelen covers van bekende bands zoals the Beatles, Radiohead en Kings of Leon, maar ook werk van tamelijk onbekende bands zoals the Chevelles of the Deaf. En nou willen we niet meteen de wereld veroveren of verbeteren – al neemt het ambitieniveau wel toe na een paar biertjes – maar we marineren al die mooie muziek wél met een eigen Frictions ‘sausje’.

Zondag 3 mei: NixTiek met Altered Five Blues Band (USA)

Deze Amerikaanse blues-en soulformatie uit de ‘Midwest’ zoals men het gebied tussen Milwaukee en Minneapolis noemt bestaat reeds een veertien jaar. Ze ontstonden in 2002. Al vlug hadden ze een hechte groep fans rondom zich verzameld, die vielen voor hun funky eigenzinnige sound : een originele combinatie van soul, funk en blues.

Deze up and coming blues band brengt authentieke blues met powerhouse Jeff Taylor als bluesy soulvolle rots in de branding.
Bovendien staan ze dit weekend ook nog eens op Moulin Blues!

Zaal open 15.00 uur  Aanvang 15.30 uur  Entree € 15,-

Zondag 28 juni: NixTiek met Johnny Mastro & Mama’s Boys + Greyhounds (USA)

Johnny Mastro & Mama’s Boys
“Hard, rauw, doorleefd, authentiek en vol passie, blues voor gevorderden!”
Werden en worden Johnny Mastro & Mama’s Boys nog wel eens vergeleken met Lester Butler en zijn Red Devils, dat is nu al lang niet meer van toepassing want zij hebben inmiddels een eigen unieke sound gecreëerd die met geen andere band te vergelijken is. Naarmate een concert vordert lijkt het publiek meer en meer de dupe van een bezwering te worden en raakt in een soort trance. De ruige sound maakt oerinstincten in de mens los, hetgeen in ondefinieerbare choreografische bewegingen resulteert.

Greyhounds
Eind 2013 tekende GreyHounds een platencontract bij Ardent Music in Memphis. Het label is eigenaar van de legendarische Ardent Studios, waar uiteenlopende artiesten als Leon Russell, ZZ Top, The White Stripes en R.E.M. hun albums hebben opgenomen. GreyHounds is het geesteskind van het duo Farrell en Trube uit Austin, Texas. Beiden hebben hun sporen verdiend in de begeleidings band van JJ Grey. Andrew Trube heeft een grote collectie goedkope antieke gitaren en Anthony Farrell verzamelt voornamelijk Casio keyboards uit de jaren 80 van de vorige eeuw. Met deze vintage instrumenten weten de heren een lekker vuig geluid te creëren. De invloeden variëren o.a. van RL Burnside, The Black Keys en The Meters.
Ondanks de invloeden heeft GreyHounds toch een zeer authentieke sound waarin nadruk wordt gelegd op strakke bluesy ritmes.
De uit de modder van de Delta getrokken blues van GreyHounds zal het ongetwijfeld ons hart sneller doen kloppen. De dansbare en hypnotiserende songs zullen de temperatuur op de dansvloer flink doen stijgen.

Zaal open 15.00 uur  Aanvang 15.30 uur  Entree € 15,-

We zijn druk bezig met het programma voor 2018/2019. Organiseer je concerten, heb je een interessant concept i.v.m. livemuziek of wil je met je band spelen in Mystiek Theater?

Neem contact met ons op en wie weet zien we je terug op ons mooie podium.